Evenimente

Întâlnire Consorțiul de Vest

Întâlnirea a avut loc în data de 11. 01. 2018, la sediul ISJ Timiș, iar la întâlnire au participat reprezentanţii unităţilor de învăţământ din vestul ţării precum şi mediul de afaceri, membrii ai consorţiului de vest. Am reprezentant Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, la propunerea doamnei rector Ramona Lile. În cadrul întâlnirii am dat vot favorabil pentru acordarea finanţării cu fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană pentru deschiderea unui liceu cu profil tehnologic în Haţeg, judeţul Hunedoara.

Stabilire parteneriat ADECCO Romania

În vederea organizării Bursei Locurilor de muncă din cadrul UAV Arad, am avut prima discuție cu firma ADECCO, una dintre cele mai mari companii de recrutare și plasare a forței de muncă din Romania. Discuțiile sau purtat la sediul UAV iar Adecco a pus la dispoziția universității o listă cu peste 150 de companii care pot oferi locuri de muncă pentru studenții UAV.

Întâlnire reprezentanți Takata

Întâlnirea a avut loc la data de 05. 02. 2018, la sediul Takata Romania. La întâlnire a participat directorul Human Resurces Takata Romania Loredana Ghițuică, precum și reprezentanții Recruting Takata Romania. În urma discuțiilor, UAV a deschis o colaborare în vederea realizării unui stand Takata la Bursa Locurilor de Muncă din UAV Arad, organizarea unei conferințe cu prezentare de compania și oferirea de locuri de muncă pentru studenți, în data de 16 martie 2018.

Vizită de fabrică la Voestalpine Automotive

Împreună cu un grup de studenți la 6 februarie 2018, am efectuat o vizită la una dintre companiile din zona industrială. La SC Voestalpine Automotive Components studenții au urmărit procesul de producție pise de schimb pentru cele mai importante firme constructoare de mașini din lume. Am avut acces și în singurul laborator 8D din Romania, unde sunt examinate piesele prototip, înainte de trimiterea la producția de serie. Cu această ocazie, conducerea companiei a oferit șansa unui student să se angajeze în cadrul acestui laborator iar un alt student TCM a primit oferta de a se angaja în cadrul secției de sculărie, proiectare.

Întâlnire cu Liga studenților UAV

În data de 7 februarie 2018, am participat la întâlnirea cu studenții UAV, din diverse facultăți. Întâlnirea organizată împreună cu Liga Studenților UAV a avut ca scop prezentarea modalităților de a participa la un interviu de angajare. Au fost analizate ofertele unor companii din zona de vest și am simulat mai multe interviunri pentru angajare. În același timp, studenții au adresat întrebări cu privire la modalitatea de a participa la vizite în cadrul companiilor arădene. S-a deschis o listă cu firmele la care ar dori studenții să efectueze vizite.

Bursa locurilor de munca UAV

În data de 16 martie 2018, la sediul Universității Aurel Vlaicu din Arad din Micalaca Corp M, a fost organizată Bursa Locurilor de Muncă pentru studenți. La eveniment au participat peste 40 de firme din vestul țării. Evenimentul desfășurat la parterul Corpului M din Micalaca a pus față în față cei mai mari angajatori din vestul României cu studenții Universității Aurel Vlaicu din Arad. La standurile angajatorilor au fost peste 3000 de studenți, în cele 8 ore în care s-a desfășurat întreaga acțiune. În cadrul Bursei Locurilor de Muncă, fosta campioană olimpică și mondială Gabriela Szabo s-a întâlnit cu peste 400 de studenți, cărora le-a vorbit despre carieră, perseverență și seriozitate în alegerea carierei. Tot în cadrul evenimentului compania Takata a organizat un seminar pe teme de calitate, în care au fost prezentate cele mai noi produse ale companiei, produse ce urmează să fie expuse la cele mai mari expoziții din lume. Aici au participat peste 70 de studenți, cărora compania le-a făcut oferte de lucru pe loc. În cadrul acestui eveniment, toate companiile s-au declarat încântate de deschiderea UAV către piața forței de muncă și au fost impresionate și de numărul mare de participanți.

Vizita de companie – Takata

În data de 23 martie, un grup de studenti din cadrul facultatii de inginerie, condus de prof. Marius Balas a efectuat o vizită în cadrul companiei Takata. Au fost vizate mai multe departamente, in care, viitorii absolventi ai UAV vor putea lucra. Vizita vine în contextul relatiilor stabilite la Bursa Locurilor de Munca UAV din data de 16 martie.

Conferința Județeană a Consilierilor de Carieră din licee și universități

În data de 12 aprilie 2018, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad a organizat prin intermediul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră, prima ediție a Conferinței Județene a Consilierilor de Carieră din licee și universități. Evenimentul și-a propus să pună în valoarea resursa forței de muncă a absolvenților de licee și universități. În același timp, au fost puși la aceiași masă consilierii de carieră și reprezentanți ai mediului de afaceri. Evenimentul s-a bucurat de prezența tuturor consilierilor de carieră din liceele din județul Arad. În cadrul conferinței au fost stabiliți primii pași pentru derularea unui program comun astfel încât, absolvenții de liceu și universități, la finalul studiilor, să se regăsească în piața muncii cu programe și servicii adecvate pregătirii profesionale.

Ziua Porţilor Deschise

În data de 2 Mai 2018, în cadrul UAV s-a desfăşurat evenimentul intitulat Ziua Porţilor Deschise UAV. La eveniment au participat peste 1000 de elevi de clasa a 12-a din județul Arad. Au fost prezente toate liceele din muncipiul Arad. Elevii au fost întâmpinaţi de fiecare facultate din cadrul UAV, care au organizat standuri dedicate. Tot în cadrul evenimentului au fost deschise şi două standuri destinate partenerilor UAV, companii multinaţionale, care le-au prezentat absolvenţilor posibilităţii angajării după finalizarea studiilor.

Ședința de lucru CJRAE

În data de 9 Mai 2018 s-a desfașurat prima întâlnire cu CJRAE, în vederea stabilirii unui program de prezentare și promovare a Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul UAV. Evenimentul s-a desfășurat la Colegiul Național Moise Nicoară și s-a concretizat prin organizarea unui număr de sedințe de consiliere pentru absolvenți de liceu.

Prezentare la Liceul Henri Coandă

În data de 16 Mai am organizat o prezentare a Universității Aurel Vlaicu din Arad, la Liceul Tehnologic Auto Henri Coandă. La eveniment au participat peste 50 de elevi din clase terminale dar și din clase mai mici. Au fost prezentate facultățile UAV dar și cursurile de formare profesionale autorizate și funcționale din cadrul UAV Arad.

Prezentare la Colegiul de Industrie Alimentară

În data de 17 Mai 2018 am organizat o întâlnire cu elevii caselor a 11-a de la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară din Arad. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Săptămânii Altfel, aflată în programa școlară a colegiului. Au fost prezentate exemple pozitive ale universității Aurel Vlaicu din Arad dar și cursurile de formare profesională pentru cei ce nu vor reusi să promoveze examenul de Bacalaureat. La întâlnire au participat peste 120 de elevi și profesori ai colegiului.

Prezentare de lucrare la Simpozion Internațional

În data de 22 Mai 2018, am participat la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară la Simpozionul Internațional și Concursul Regional înscris în registrul CAER,poziția 1760,” Cercetăm, analizăm, experimentăm, aplicăm și comunicăm”. În cadrul evenimentului, am făcut parte din juriul care a desemnat câștigătorul concursului. În plus, la Conferința Internațională am prezentat lucrarea ” Generația fulgilor de nea”, cercetare realizată în cadul UAV Arad. Un rezumat al acestui articol a apărut și în revista de specialitate a evenimentului, înscrisă la nivel internațional.

Realizare proiect Centenar

În cursul lunii iunie am demarat realizrea a doua proiecte Cenetar, pe care le- am depus la Ministerul Culturii. Unul dintre proiecte a fost declarat castigator, urmand a fi implementat pana la data de 7 decembrie 2018.

Pregatire proiect Ministerul Culturii

In data de 15 august 2018, am demarat procedurile pentru realizarea unui proiect intitulat Aradenii la Marea Unire, proiect ce urmeza sa fie depus în viitor la Ministerul Culturii.

Eficientizare activitaăţi economice

Începând cu data de 3 septembrie am început activitatea de evaluare, în vederea eficientizării economice a urmatoarelor: Staţia ITP de la Facultatea de Inginerie, Tipografia UAV, laboratoarele Facultăţii de Inginerie Alimentară. Propunerile vor fi înaintate conducerii UAV până la data de 20 septembrie 2018.

Încheiere protocol de colaborare UAV

În urma demersurilor din lunile august si septembrie, in data de 12 septembrie 2018, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad a devenit partener oficial în organizarea competitiei sportive de ultramaraton S24H din Timisoara si a Campionatului Naţional de Ultraatletism. Acordul este semnat cu organizatorul ASOCIATIA CLUB SPORTIV SUPER SPORTS CLUB.

Participare la Campionatul Internațional de Ultraatletism

Campionatul Internațional de Ultraatletism S24H precum și Campionatul Național de Alergare de 6, 12 și 24 de ore s-a desfașurat la Timisoara în perioada 20 – 23 septembrie 2018. În cadrul acestui eveniment, am avut întâlniri cu președintele Federației de Atletism Florin Florea precum și cu președintele Asociației Internaționale de Ultraatletism Nadeem Khan, cărora le-am adresat invitația UAV de a realiza împreună mai multe proiecte. În cadrul acestui eveniment, am avut întâlniri cu reprezentanții companiei americane Osana, implicată în cercetarea produselor pentru nutriție și alimentație, cărora le-am facut invitația de a participa la o întâlnire cu conducerea UAV.

Parteneri la Maratonul, Semimaratonul şi Crosul Aradului

Evenimentul s-a desfăşurat în data de 6 octombrie şi începând cu data de 1 octombrie, Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră s-a implicat în promovarea acestui eveniment la nivelul studenţilor din Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. Îm cadrul acestui eveniment, UAV Arad a fost un punc central, atât din punct de vedere logistic cât şi uman. Pe lângă sălile puse la dispoyitie de Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Vasile Blidar a fost unul dintre prezentatorii evenimentului. Startul evenimentului a fost dat rectorul UAV Prof. Univ. Dr. Ramona Lile.

Conferința „Alege Viitorul”

În premieră, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad a organizat în data de 10 octombrie 2018, Conferinţa Intitulată „ Alege Viitorul”. Evenimentul este dedicat în special studenţilor din anul I de studiu dar şi celor ce doresc să alfe despre proiectele şi programele desfăşurate în cadrul Universităţii. În acest an, tema conferinţei a fost Studentul şi piaţa muncii. Au fost prezentate oportunităţi pentru studenţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă dar şi perspective în ceea ce priveşte cariera absolvenţilor. Au participat aproape 300 de studenţi, din toţi anii de studiu şi toate specializările. În cadrul evenimentului, au fost explicate oportunităţile legate de carieră dar şi modalitatea de consultanţă gratuită oferită szudenţilor la realizarea CV-ului, pregătirea interviului şi analiza ofertei de pe piaţa muncii.