Evenimente

23 aprilie 2024 - FACULTATEA DE ȘTIINȚE ALE EDUCAȚIEI, PSIHOLOGIE ȘI ASISTENȚĂ SOCIALĂ

CONFERINȚA NAȚIONALĂ PERSPECTIVE ALE FORMĂRII ȘI SUCCESUL ÎN PROFESIA DIDACTICĂ

Workshop 1 Pas cu Pas către Titularizare. Modalități de învățare și aplicații practice Lect. univ. dr. Olga CHIȘ, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca Moderator: Lect. univ. dr. Editha COŞARBĂ, Conf. univ. dr. Anca EGERĂU

Workshop 2 Formarea pentru o carieră didactică de calitate în educația timpurie Inspector școlar pentru educație timpurie, Mariana TIPEI Prof. Anca ULRICH Moderator: Asist. univ. drd. Doina ȚIFREA

Workshop 3 Eucația STEAM- Fundamentul unei minți curioase Prof. Alina Maria NĂSUI Prof. Cristina Gabriela OLARIU Moderator: Conf. univ. dr. Gabriela VANCU

Workshop 4 Activități de învățare transdisciplinară în școla incluzivă Prof. Carina Anca BABA Prof. Elena Mihaela IOVU Moderator: Asist. univ. drd. Rucsandra HOSSU

Workshop 5 Rolul evaluării psihologice în consilierea școlară și profesională Prof. Sandu ANGHEL Moderator: Conf. univ. dr. Tiberiu DUGHI

Workshop 6 Aspecte teoretice și practice în proiectarea didactică Prof. Lavinia BALACI Prof. Amalia COJOCARIU Moderator: Conf. Univ. dr. Sonia IGNAT 17.00-17.10

Workshop 7 Relația interdeterminativă dintre obiectivele operaționale, activitățile de învățare și conținuturi în proiectarea didactică integrată Prof. Bianca HIRINA Prof. Codrin IOVIN Prof. Simona CAUCĂ Moderator: Lect. univ. dr. Henrietta TORKOS

Workshop 8 Formarea pentru o carieră didactică de calitate în educația timpurie Prof., director Anișoara CRISTEA Prof., director Nicoleta PEȘTEAN Moderator: Asist. univ. drd. Denisa CHASCIAR

Workshop 9 Abordări ale didacticii specialității la nivel primar din perspectiva aplicării curriculumului centrat pe competențe Prof. Dana TOMȘA Prof. Alexandra COCIUBAN Moderator: Lect. univ. dr. Adela REDEȘ

Workshop 10 Repere ale titularizării pentru o carieră în cadrul CJRAE Prof. Otilia Ardelean Prof. Elena Sas Moderator: Conf.univ.dr. Dana DUGHI

Workshop 11 Folosirea tehnologiei și a resurselor multimedia. Cum îmi creez resurse educaționale deschi se? Drd. GABRIELA MESTIC, Reprezentant Smart Cons C&C Moderator: Lect. univ. dr. Editha COŞARBĂ, Conf. univ. dr. Anca EGERĂU

22.04.2024 - Facultatea de Educație Fizică și Sport

Lansare Pickleball la UAV – Un Start Dinamic în Lumea Sporturilor

Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad a fost gazda unui eveniment sportiv deosebit în data de 22.04.2024, în Complexul M. Evenimentul, dedicat introducerii și promovării pickleball-ului, un sport în plină ascensiune, a fost organizat în colaborare cu Facultatea de Educație Fizică și Sport și susținut de către distinsul nostru absolvent, Dl. Marius Socea-Falcă.

Pickleball, combinând elemente din tenis, badminton și tenis de masă, este recunoscut pentru accesibilitatea și atractivitatea sa pentru o gamă largă de vârste și abilități. Evenimentul a oferit o oportunitate excelentă pentru studenții, absolvenții și cadrele didactice de la UAV să se familiarizeze cu acest sport, învățând regulile de bază și participând la demonstrații practice.

Dl. Marius Socea-Falcă, prin expertiza și pasiunea sa, a reușit să inspire și să motiveze participanții. Interacțiunea dintre studenți, absolvenți și profesorii lor într-un cadru sportiv și dinamic a adus un plus de energie și entuziasm.

Mulțumim tuturor celor care au participat și au contribuit la succesul acestei inițiative și așteptăm cu nerăbdare următoarele activități .

5 aprilie 2024 - FACULTATEA DE ȘTIINȚE ALE EDUCAȚIEI, PSIHOLOGIE ȘI ASISTENȚĂ SOCIALĂ

Săptămâna mondială a conștientizării autismului

Cu ocazia Zilei Mondiale a Conștientizării Autismului, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, a găzduit workshopul Săptămâna mondială a conștientizării autismului – rolul parteneriatului în activitățile remediale la copiii cu TSA.

Întâlnirea a avut ca scop evidențierea elementelor specifice asistării copiilor cu TSA, cu referiri și la strategii de susținere și ghidare a aparținătorilor.

S-a dorit o abordare holistică a problematicii de aceea au fost invitați specialiști din domeniu: Zagorka Milencovici, inspector învățământ special și special integrat, ISJ Arad; Cristina Gros, psiholog clinician specialist, CSEI Arad; Ana Gavrilă, psiholog clinician, Centrul Pariter Arad; Patricia Turda, profesor educator, Liceul Special „Sfânta Maria” Arad.

15 decembrie 2023

Generații de absolvenți în Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, restaurată şi înnoită în anul Bicentenarului (2022) şi-a înnoit tablourile generaţiilor de absolvenţi, care atestă lucrarea şi misiunea ei vreme de peste trei decenii în cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad.

La iniţiativa şi cu implicarea Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultăţii, cu implicarea Pr. Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean şi Protos. Lect. Univ. Dr. Nicolae Tang, au fost restaurate şi reaşezate într-un nou design tablourile generaţiilor de absolvenţi, care fac parte din patrimoniul academic al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad. La acest proiect au participat o parte semnificativă a absolvenţilor noștri din fiecare generaţie. Desigur, fiecare tablou a fost refăcut şi prezentat la noi dimensiuni şi într-un nou design exterior, în funcţie de spaţiul restaurat al școlii, care trebuie facilitat şi generaţiilor viitoare, oferindu-ne astfel, pe holurile instituţiei teologice arădene, accesul la o adevărată galerie, cu valoare de mărturie şi document a activităţii şi misiunii împlinite a Facultăţii de Teologie arădene.

Acest proiect, menit să înfrumuseţeze holurile facultăţii va fi întregit în viitor prin aşezarea tablourilor generaţiilor de absolvenţi de la Institutul şi Academia Teologică ca mărturie a unităţii dintre Tradiţie şi actualitate şi a continuităţii învăţământului teologic ortodox arădean.

9-10 decembrie 2023 Hack4Arad – Ediția a II-a

9-10 decembrie, 24 de ore de muncă și 8 proiecte care oricând pot fi puse în aplicare de administrația locală sunt rezultatele celei de a doua ediții Hackaton organizate de Facultatea de Științe Exacte în parteneriat cu Primăria Arad.

7 decembrie 2023

Trei noi volume din Colecția „Teologi Arădeni” au fost lansate la Consiliul Județean Arad

Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, a organizat joi, 7 decembrie 2023, ora 17:00, în Sala „Vasile Goldiș” a Consiliului Județean Arad, lansarea a trei monografii din Colecția „Teologi arădeni”.

La eveniment au participat ÎPS Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Dr. Iustin Cionca, Președintele Consiliului Județean Arad, Dr. Ramona Lile, Rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Dr. Doru Sinaci, Subprefectul Județului Arad, cadre didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, istorici, specialiști, studenți și un numeros public iubitor de istorie și tradiție locală.

4-6 decembrie 2023 Școala de carieră

Un eveniment desfășurat în perioada 4-6 decembrie în colaborare cu BCR și care a inclus sesiuni practice privind elaborarea unui Curriculum Vitae (CV) de impact și tehnici eficiente pentru abordarea unui interviu de angajare. Această acțiune a permis studenților să-și dezvolte abilitățile necesare pentru a se prezenta într-un mod profesionist în fața potențialilor angajatori și să crească șansele acestora de a obține locurile de muncă dorite.

16-17 noiembrie 2023 - Blockchain Economics in Business and Research

În zilele de 16 și 17 noiembrie, Facultatea de Științe Exacte a fost reprezentată de către studenți ai programelor Informatică și Informatică (în limba engleză) la #FEAATimisoara care a găzduit cursul Blockchain Economics in Business and Research.

Susținut de profesorul invitat Roman Beck de la Universitatea IT din Copenhaga, acest curs s-a concentrat pe familiarizarea studenților cu sistemele blockchain și DLT.

Această inițiativă face parte din cadrul evenimentului CyberWeek@UVT

9 Noiembrie 2023 - Vizita la compania Leoni

În data de 09.11.2023, studenții specializărilor TCM, AR, IS din anul I ai Facultății de Inginerie a UAV au efectuat o vizită la compania Leoni din Arad. Vizita a fost coordonată de către domnul conf.univ.dr.ing.habil Tiberiu Mănescu.

A fost organizat un tur complet al fabricii, grupul fiind îndrumat de către directorul tehnic al companiei Leoni, domnul Dacian ILCA.

Aceasta vizita a fost un real succes, studentii având ocazia de a avea un prim contact cu cultura organizațională a unei companii multinaționale recunoscute în domeniul automotive.

Le mulțumim pe aceasta cale partenerilor nostri, Leoni Wiring Systems Arad și sperăm să repetam această experiență în viitorul apropiat.

30 octombrie 2023 - TEX-RENEW, WORKSHOP - VALORIFICARE SUSTENABILĂ DEȘEURI TEXTILE

Director proiect: prof.univ.dr.ing.ec. IONEL BARBU

Luni, 30 octombrie, în cadrul Facultății de Inginerie, sub egida Societății Antreprenoriale Studențești a UAV, a avut loc ultima etapă a proiectului Tex-Renew - Un produs nou din deșeuri textile - Centrul de antreprenoriat pentru valorificarea sustenabilă a deșeurilor textile într-o economie circulară.

Obiectivul specific, OS2 – Prezentarea unor oportunități de afaceri în domeniul textilelor și al valorificării sustenabile a deșeurilor textile. Realizarea unei expoziții cu posibile produse care se pot realiza din deșeuri textile, produse realizate în laboratoarele UAV.

Activități: A21 – Realizarea unui portofoliu de produse din deșeuri textile, prin remanufacturare de către studenții membri în colectivul proiectului;

A22 – Organizare Work-shop pentru prezentarea produselor realizate din deșeuri textile, prin diferite metode de valorificare.Responsabili: Ing. Ana Mureșan, Ing. Camelia Ursu, Master, an II, Ingineria și Managementul Calității, Facultatea de Inginerie, sub coordonarea Doamnei Prodecan, Conf.univ.dr.ing. Adina Bucevschi.

https://arad24.net/2023/11/02/...

25 mai 2023

Revederea promoției 2013 a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

Acum zece ani de zile, cea de-a 19-a promoție a studenților programului de licență, Teologie Ortodoxă Pastorală, își încheia studiile la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

La distanță de un deceniu de la acel moment, absolvenții acelei promoții s-au reîntâlnit, cu vie emoție și bucurie. Festivitățile au debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în paraclisul Facultății, adăugându-se și un parastas închinat profesorilor trecuți la cele veșnice, soborul slujitor fiind condus de Părintele profesor Dr. Lucian Farcașiu. În Aula Magna a Facultății a avut loc următorul moment, profesorii și absolvenții și invitații acestora reunindu-se pentru strigarea catalogului și prezentarea realizărilor fiecăruia.

Întâlnire Consorțiul de Vest

Întâlnirea a avut loc în data de 11. 01. 2018, la sediul ISJ Timiș, iar la întâlnire au participat reprezentanţii unităţilor de învăţământ din vestul ţării precum şi mediul de afaceri, membrii ai consorţiului de vest. Am reprezentant Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, la propunerea doamnei rector Ramona Lile. În cadrul întâlnirii am dat vot favorabil pentru acordarea finanţării cu fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană pentru deschiderea unui liceu cu profil tehnologic în Haţeg, judeţul Hunedoara.

Stabilire parteneriat ADECCO Romania

În vederea organizării Bursei Locurilor de muncă din cadrul UAV Arad, am avut prima discuție cu firma ADECCO, una dintre cele mai mari companii de recrutare și plasare a forței de muncă din Romania. Discuțiile sau purtat la sediul UAV iar Adecco a pus la dispoziția universității o listă cu peste 150 de companii care pot oferi locuri de muncă pentru studenții UAV.

Întâlnire reprezentanți Takata

Întâlnirea a avut loc la data de 05. 02. 2018, la sediul Takata Romania. La întâlnire a participat directorul Human Resurces Takata Romania Loredana Ghițuică, precum și reprezentanții Recruting Takata Romania. În urma discuțiilor, UAV a deschis o colaborare în vederea realizării unui stand Takata la Bursa Locurilor de Muncă din UAV Arad, organizarea unei conferințe cu prezentare de compania și oferirea de locuri de muncă pentru studenți, în data de 16 martie 2018.

Vizită de fabrică la Voestalpine Automotive

Împreună cu un grup de studenți la 6 februarie 2018, am efectuat o vizită la una dintre companiile din zona industrială. La SC Voestalpine Automotive Components studenții au urmărit procesul de producție pise de schimb pentru cele mai importante firme constructoare de mașini din lume. Am avut acces și în singurul laborator 8D din Romania, unde sunt examinate piesele prototip, înainte de trimiterea la producția de serie. Cu această ocazie, conducerea companiei a oferit șansa unui student să se angajeze în cadrul acestui laborator iar un alt student TCM a primit oferta de a se angaja în cadrul secției de sculărie, proiectare.

Întâlnire cu Liga studenților UAV

În data de 7 februarie 2018, am participat la întâlnirea cu studenții UAV, din diverse facultăți. Întâlnirea organizată împreună cu Liga Studenților UAV a avut ca scop prezentarea modalităților de a participa la un interviu de angajare. Au fost analizate ofertele unor companii din zona de vest și am simulat mai multe interviunri pentru angajare. În același timp, studenții au adresat întrebări cu privire la modalitatea de a participa la vizite în cadrul companiilor arădene. S-a deschis o listă cu firmele la care ar dori studenții să efectueze vizite.

Bursa locurilor de munca UAV

În data de 16 martie 2018, la sediul Universității Aurel Vlaicu din Arad din Micalaca Corp M, a fost organizată Bursa Locurilor de Muncă pentru studenți. La eveniment au participat peste 40 de firme din vestul țării. Evenimentul desfășurat la parterul Corpului M din Micalaca a pus față în față cei mai mari angajatori din vestul României cu studenții Universității Aurel Vlaicu din Arad. La standurile angajatorilor au fost peste 3000 de studenți, în cele 8 ore în care s-a desfășurat întreaga acțiune. În cadrul Bursei Locurilor de Muncă, fosta campioană olimpică și mondială Gabriela Szabo s-a întâlnit cu peste 400 de studenți, cărora le-a vorbit despre carieră, perseverență și seriozitate în alegerea carierei. Tot în cadrul evenimentului compania Takata a organizat un seminar pe teme de calitate, în care au fost prezentate cele mai noi produse ale companiei, produse ce urmează să fie expuse la cele mai mari expoziții din lume. Aici au participat peste 70 de studenți, cărora compania le-a făcut oferte de lucru pe loc. În cadrul acestui eveniment, toate companiile s-au declarat încântate de deschiderea UAV către piața forței de muncă și au fost impresionate și de numărul mare de participanți.

Vizita de companie – Takata

În data de 23 martie, un grup de studenti din cadrul facultatii de inginerie, condus de prof. Marius Balas a efectuat o vizită în cadrul companiei Takata. Au fost vizate mai multe departamente, in care, viitorii absolventi ai UAV vor putea lucra. Vizita vine în contextul relatiilor stabilite la Bursa Locurilor de Munca UAV din data de 16 martie.

Conferința Județeană a Consilierilor de Carieră din licee și universități

În data de 12 aprilie 2018, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad a organizat prin intermediul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră, prima ediție a Conferinței Județene a Consilierilor de Carieră din licee și universități. Evenimentul și-a propus să pună în valoarea resursa forței de muncă a absolvenților de licee și universități. În același timp, au fost puși la aceiași masă consilierii de carieră și reprezentanți ai mediului de afaceri. Evenimentul s-a bucurat de prezența tuturor consilierilor de carieră din liceele din județul Arad. În cadrul conferinței au fost stabiliți primii pași pentru derularea unui program comun astfel încât, absolvenții de liceu și universități, la finalul studiilor, să se regăsească în piața muncii cu programe și servicii adecvate pregătirii profesionale.

Ziua Porţilor Deschise

În data de 2 Mai 2018, în cadrul UAV s-a desfăşurat evenimentul intitulat Ziua Porţilor Deschise UAV. La eveniment au participat peste 1000 de elevi de clasa a 12-a din județul Arad. Au fost prezente toate liceele din muncipiul Arad. Elevii au fost întâmpinaţi de fiecare facultate din cadrul UAV, care au organizat standuri dedicate. Tot în cadrul evenimentului au fost deschise şi două standuri destinate partenerilor UAV, companii multinaţionale, care le-au prezentat absolvenţilor posibilităţii angajării după finalizarea studiilor.

Ședința de lucru CJRAE

În data de 9 Mai 2018 s-a desfașurat prima întâlnire cu CJRAE, în vederea stabilirii unui program de prezentare și promovare a Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul UAV. Evenimentul s-a desfășurat la Colegiul Național Moise Nicoară și s-a concretizat prin organizarea unui număr de sedințe de consiliere pentru absolvenți de liceu.

Prezentare la Liceul Henri Coandă

În data de 16 Mai am organizat o prezentare a Universității Aurel Vlaicu din Arad, la Liceul Tehnologic Auto Henri Coandă. La eveniment au participat peste 50 de elevi din clase terminale dar și din clase mai mici. Au fost prezentate facultățile UAV dar și cursurile de formare profesionale autorizate și funcționale din cadrul UAV Arad.

Prezentare la Colegiul de Industrie Alimentară

În data de 17 Mai 2018 am organizat o întâlnire cu elevii caselor a 11-a de la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară din Arad. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Săptămânii Altfel, aflată în programa școlară a colegiului. Au fost prezentate exemple pozitive ale universității Aurel Vlaicu din Arad dar și cursurile de formare profesională pentru cei ce nu vor reusi să promoveze examenul de Bacalaureat. La întâlnire au participat peste 120 de elevi și profesori ai colegiului.

Prezentare de lucrare la Simpozion Internațional

În data de 22 Mai 2018, am participat la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară la Simpozionul Internațional și Concursul Regional înscris în registrul CAER,poziția 1760,” Cercetăm, analizăm, experimentăm, aplicăm și comunicăm”. În cadrul evenimentului, am făcut parte din juriul care a desemnat câștigătorul concursului. În plus, la Conferința Internațională am prezentat lucrarea ” Generația fulgilor de nea”, cercetare realizată în cadul UAV Arad. Un rezumat al acestui articol a apărut și în revista de specialitate a evenimentului, înscrisă la nivel internațional.

Realizare proiect Centenar

În cursul lunii iunie am demarat realizrea a doua proiecte Cenetar, pe care le- am depus la Ministerul Culturii. Unul dintre proiecte a fost declarat castigator, urmand a fi implementat pana la data de 7 decembrie 2018.

Pregatire proiect Ministerul Culturii

In data de 15 august 2018, am demarat procedurile pentru realizarea unui proiect intitulat Aradenii la Marea Unire, proiect ce urmeza sa fie depus în viitor la Ministerul Culturii.

Eficientizare activitaăţi economice

Începând cu data de 3 septembrie am început activitatea de evaluare, în vederea eficientizării economice a urmatoarelor: Staţia ITP de la Facultatea de Inginerie, Tipografia UAV, laboratoarele Facultăţii de Inginerie Alimentară. Propunerile vor fi înaintate conducerii UAV până la data de 20 septembrie 2018.

Încheiere protocol de colaborare UAV

În urma demersurilor din lunile august si septembrie, in data de 12 septembrie 2018, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad a devenit partener oficial în organizarea competitiei sportive de ultramaraton S24H din Timisoara si a Campionatului Naţional de Ultraatletism. Acordul este semnat cu organizatorul ASOCIATIA CLUB SPORTIV SUPER SPORTS CLUB.

Participare la Campionatul Internațional de Ultraatletism

Campionatul Internațional de Ultraatletism S24H precum și Campionatul Național de Alergare de 6, 12 și 24 de ore s-a desfașurat la Timisoara în perioada 20 – 23 septembrie 2018. În cadrul acestui eveniment, am avut întâlniri cu președintele Federației de Atletism Florin Florea precum și cu președintele Asociației Internaționale de Ultraatletism Nadeem Khan, cărora le-am adresat invitația UAV de a realiza împreună mai multe proiecte. În cadrul acestui eveniment, am avut întâlniri cu reprezentanții companiei americane Osana, implicată în cercetarea produselor pentru nutriție și alimentație, cărora le-am facut invitația de a participa la o întâlnire cu conducerea UAV.

Parteneri la Maratonul, Semimaratonul şi Crosul Aradului

Evenimentul s-a desfăşurat în data de 6 octombrie şi începând cu data de 1 octombrie, Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră s-a implicat în promovarea acestui eveniment la nivelul studenţilor din Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. Îm cadrul acestui eveniment, UAV Arad a fost un punc central, atât din punct de vedere logistic cât şi uman. Pe lângă sălile puse la dispoyitie de Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Vasile Blidar a fost unul dintre prezentatorii evenimentului. Startul evenimentului a fost dat rectorul UAV Prof. Univ. Dr. Ramona Lile.

Conferința „Alege Viitorul”

În premieră, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad a organizat în data de 10 octombrie 2018, Conferinţa Intitulată „ Alege Viitorul”. Evenimentul este dedicat în special studenţilor din anul I de studiu dar şi celor ce doresc să alfe despre proiectele şi programele desfăşurate în cadrul Universităţii. În acest an, tema conferinţei a fost Studentul şi piaţa muncii. Au fost prezentate oportunităţi pentru studenţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă dar şi perspective în ceea ce priveşte cariera absolvenţilor. Au participat aproape 300 de studenţi, din toţi anii de studiu şi toate specializările. În cadrul evenimentului, au fost explicate oportunităţile legate de carieră dar şi modalitatea de consultanţă gratuită oferită szudenţilor la realizarea CV-ului, pregătirea interviului şi analiza ofertei de pe piaţa muncii.